Jaguar XK-serie 120 Museumkwaliteit Xk 120

Afstand: ... km.
Postcode (NL)
Your Classic Car
Nikkelstraat 2717
1411 AG Naarden
Noord-Holland (NL)
Tel. 0624716382
Print
Specificaties
Prijs  € 97.450,00
Merk  Jaguar
Model  XK-serie
Type  120 Museumkwaliteit Xk 120
Bouwjaar  1953
Km.  70.152 km.
Carrosserie  Cabriolet
Brandstof  Benzine
Transmissie  Handgeschakeld
Kleur  Groen
Deuren  2
Gewicht  1.379 kg.
Motorinhoud  3.442 cc.
Opties
Lederen bekleding
 
Opmerkingen
Dit is niet zomaar een originele XK 120 DHC, dit is een XK in een unieke museumconditie. Met alle historie vanaf nieuw. Inclusief de originele getekende verkooporder, verkoopfactuur, correspondentie, en het heritage certificaat. Nieuw gekocht door Roger Severns uit Corona CA, na inruil van zijn Pontiac convertible. De huidige eigenaar heeft de XK gekocht van de familie van de 1ste eigenaar uit Californië, lees hieronder hoe deze bijzondere XK is ontdekt. En fair geprijsd!

Als je deze XK in het echt ontmoet ga je terug in de tijd; alles is 1953. De buitenzijde is ook origineel en roestvrij. Mr Severns bestelde de Jaguar in “suede green” en na aflevering vond hij de kleur toch wat tegenvallen. Na ongeveer 1 jaar liet hij zijn XK overspuiten in de allermooiste kleur voor een klassieke Jaguar: “British racing green” en de lak ziet er heel goed uit, hoewel de lak bijna 70 jaar oud is… De originele stoffen kap in French Grey is opvallend mooi met slechts een lichte verkleuring. De kap sluit strak en de beugels zijn als nieuw.

Deze Jaguar is nieuw besteld met stalen “disc wheels” met spats bij de achterzijde om de stroomlijn te verbeteren. Deze combinatie is zeer zeldzaam geworden omdat de meeste exemplaren zijn omgebouwd naar spaakwielen en dan passen de spats niet. De velgen en spats zijn ook roest en schadevrij en de diagonaalbanden zijn niet verdroogd. De meeste XK portieren gaan na verloop van tijd een beetje hangen, maar deze sluiten als een kluis en hangen mooi recht. Een XK heeft standaard een kofferklep met een houten chassisbalk en deze balk is volledig onaangetast en daarom sluit de kofferklep ook zoals het hoort.

Dankzij alle brieven en certificaten van het “department of motorvehicles” weten we dat de heer Severns de Jaguar heeft gereden tot 1969. Daarna heeft hij de XK op assteunen gestald in een goed geventileerde ruimte in Los Altos. De km stand van 43.845 miles is dus origineel en zeer aannemelijk. In oktober 2020 is XK 120 ontdekt en tot leven gewekt. Toen is er een grote beurt uitgevoerd en is alles nagelopen. Deze Jaguar is waarschijnlijk de best bewaarde en meest originele XK die er te koop is waarmee je gewoon kan rijden. Inderdaad, de auto rijdt zelfs uitstekend en heeft GEEN restauratie nodig. Start koud en warm direct en er is voor de zekerheid een elektro fan gemonteerd. De iconische 6 cylinder draait zijdezacht en heeft nog de originele cylinderkop en SU carb's. Je ziet en voelt aan alles dat de auto maniakaal is vetroeteld en toen met zeer veel zorg is bewaard.

Ook het interieur is volledig origineel en in een absolute topstaat. De leren bekleding is nooit vernieuwd en dus 70 jaar oud! Ook de vloerbedekking, de achterzijde van de stoelen en de opbergruimte zien er bijna als nieuw uit. Het houtwerk op de deuren is heel en niet verdroogd. Het dashboard is helemaal heel. De originele Jaguar radio doet het niet, maar is wel helemaal compleet inclusief de buizen versterker achter de stoelen. Zo’n autoradio was in 1953 heel bijzonder en de meerprijs was $ 90.- Mr Severns was ingenieur en piloot, en dus een liefhebber van zo veel mogelijk instrumenten in de cockpit. Daarom liet hij een prachtige klassieke hoogtemeter, een vacuüm meter en olietemperatuur meter inbouwen. Een schitterend detail is ook het kompas boven de binnenspiegel.

De originaliteit is grenzeloos; bij de auto is ook de tonneaucover en afdekhoes waarmee de XK nieuw is geleverd. En in de kofferruimte ligt het originele reservewiel met krik, bandenpomp en al het gereedschap in de rolhoes. Inclusief de 12V looplamp en de bandenspannings meter. Ook de bekleding in de kofferruimte is origineel. Maar het gaat nog verder; in de opbergruimte achter de stoelen ligt een originele brandblusser uit 1953, met een inspectie kaartje dat is ingevuld t/m 1963. Werkelijk een ongelofelijke tijdcapsule. Te koop van particulier in consignatie. De XK 120 staat op een andere locatie, dus graag eerst even contact als u wilt komen kijken.
Bedrijfsinformatie
U bent van harte welkom op afspraak bij Your Classic Car, direct aan de A1, afslag 6 op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Wij zijn flexibel en daarom ook op zondag en buiten de gebruikelijke openingstijden bereikbaar via mail en WhatsApp. Extra foto’s en video’s op verzoek. Wij ruilen graag uw huidige auto in.
Meer informatie
Technische informatie
Vermogen: 119 kW (162 PK)
Aantal cilinders: 6

Interieur
Interieurkleur: green
Aantal zitplaatsen: 2

Staat
Algemene staat: zeer goed
Technische staat: zeer goed
Optische staat: zeer goed
Aantal sleutels: 2

Financiële informatie
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Identificatie
Kenteken: PM-17-63

Laatst bekeken