Nieuws

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Aantal pagina's: 8243

Infiniti Q70

Publicatiedatum: 22-01-2018
Infiniti heeft in 2017 in Nederland niet het verkooprecord van 2016 overtroffen. De verkopen bleven steken op 175 stuks en het premiummerk staat daarmee tussen Subaru en Maserati. Op dit moment zijn de Q50 en Q70 de elektrische modellen, maar over drie jaar zullen alle Infiniti s elektrisch aangedreven zijn.

Volkswagen Golf

Publicatiedatum: 22-01-2018
Volkswagen is het grootste autoconcern van Europa en vestigde in 2017 een wereldwijd verkooprecord. De stijging ten opzichte van het jaar ervoor bedraagt 4,3 procent en groeit daarmee tot ruim 10,7 miljoen. Ruim de helft daarvan draagt de merknaam Volkswagen. De rest wordt verdeeld tussen de overige negen automerken, waarvan Audi het grootste en Bugatti het kleinste is qua aantallen.

Alfa Romeo 4C

Publicatiedatum: 22-01-2018
Alfa Romeo is een sportief merk en in het verleden voerde het talloze coupe s en roadsters. Momenteel voert men de 4C, maar dat zijn niet de meest betaalbare modellen. Liefhebbers wachten met smacht op auto s in de klasse van de Mito of Giulietta, maar Alfa presenteert eerst de 6C met zescilindermotor

BMW X3

Publicatiedatum: 21-01-2018
BMW presenteert een nieuwe dieselmotor in de X3, een van de vele suv s van het Beierse merk. Het is de 25d, die tussen de al leverbare 20d en 30d komt. Hij heeft wel dezelfde motor die in de 20d ligt, maar met een hoger vermogen van 231 pk en koppel van 500 Nm. De 25d is een xdrive, wat betekent dat hij standaard voorzien is van vierwielaandrijving.

Mini Hatchback facelift

Publicatiedatum: 11-01-2018
De basis van het Mini-programma bestaat uit de driedeurs hatchback, die in de huidige versie vier jaar op de markt is. Hij krijgt een facelift samen met de daarvan afgeleide vijfdeurs hatchback en de Cabrio. Het is te zien aan nieuwe koplampen, die optioneel met intelligente led-verlichting met automatisch grootlicht verkrijgbaar zijn. De achterlichten hebben nu het patroon van de Britse vlag.

Volkswagen Polo

Publicatiedatum: 11-01-2018
De Volkswagen Polo van de zesde generatie is nauwelijks op de markt en nu is er al een nieuwe versie. Het gaat om de speciaal voor de zakelijke markt gecreeerde Comfortline Business met standaard magnetische telefoonhouder, navigatiesysteem en diefstalalarm. Hij is ten opzichte van de gewone Comfortline 440 euro duurder.

Alfa Romeo Giulia

Publicatiedatum: 10-01-2018
Het marktaandeel van Alfa Romeo is in 2017 zoals verwacht een stuk hoger dan het jaar ervoor. Het steeg in Nederland van 2,6 naar 4,1 promille, maar is nog steeds een stuk lager dan de een procent die het merk de gehele jaren negentig minimaal behaalde en overigens ook nog recent, in 2011. Om dit resultaat in de toekomst te behalen zal Alfa nieuwe modellen in de lagere segmenten moeten presenteren.

Aston Martin Rapide

Publicatiedatum: 10-01-2018
De meeste Britse automerken zijn in handen van buitenlandse autoconcerns. Uitzondering is op dit moment Aston Martin. Het merk gaat naar verwachting later dit jaar naar de beurs. De waarde is rond 5,7 miljard pond, waarmee onder meer geinvesteerd kan worden in de ontwikkeling van een suv.

Bentley Bentayga plug-in hybride

Publicatiedatum: 09-01-2018
De Bentley Bentayga wordt in maart als plug-in hybride gepresenteerd op de autoshow van Geneve. Het is een primeur voor het Britse merk. Welke techniek wordt gebruikt is nog niet bekend, maar deze is ruim beschikbaar bij Porsche, ook onderdeel van het Volkswagen-concern. De overige modellen zullen in de toekomst ook leverbaar zijn als plug-in hybride.

Tesla Model 3

Publicatiedatum: 09-01-2018
De productie van de nieuwe Tesla Model 3 is gestart en moet uiteindelijk groeien naar vijfduizend per week. De aanvankelijke productieproblemen zijn volgens Tesla nu onder de knie en de productie zal binnen een half jaar volgens planning verlopen. De uitgeleverde auto s zijn nu nog in handen van eigen medewerkers. Binnen een jaar moet de eerste Model 3 in Nederland op de weg zijn.
Index onderwerpen
Infiniti Q70
Volkswagen Golf
Alfa Romeo 4C
BMW X3
Mini Hatchback facelift
Volkswagen Polo
Alfa Romeo Giulia
Aston Martin Rapide
Bentley Bentayga plug-in hybride
Tesla Model 3
Bron: AutoDisk