Nieuws

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
Aantal pagina's: 8243

Tesla Roadster

Publicatiedatum: 12-12-2017
Het eerste model waarmee Tesla op de markt kwam is de Roadster, die gebaseerd was op de Lotus Elise. Dat was zoals de naam al verraadt een tweezits open auto, maar Tesla presenteert nu onder de naam Roadster een vierzits coupe. Zijn acceleratie van 0 naar 100 km/h neemt minder dan twee seconden in beslag.

BMW elektrische modellen

Publicatiedatum: 12-12-2017
BMW-liefhebbers hoeven niet bang te zijn dat met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto het rijplezier verdwijnt. Robert Irlinger van de i-divisie verklaart aan het Britse Autocar dat BMW-eigenaren de mogelijkheid houden om zelf te kunnen rijden. In tegenstelling tot bepaalde merken brengt BMW elk toekomstig model met een stuurwiel.

Volkswagen Golf Sportsvan

Publicatiedatum: 11-12-2017
Volkswagen vernieuwt de Golf Sportsvan en stelt de prijzen vast. Hij is er vanaf 27.050 voor de Trendline-uitvoering met standaard onder meer een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel en noodremsysteem. De Comfortline heeft onder meer automatische klimaatregeling en parkeersensoren.

Opel Grandland X

Publicatiedatum: 11-12-2017
Opel presenteert de Grandland X met een nieuwe tweeliter dieselmotor. Het is de 2.0 CDTI met een vermogen van 177 pk en een enorm koppel van 400 Nm. De motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat, waarmee het gemiddeld verbruik 4,8 l/100 km bedraagt.

SEAT Cupra R

Publicatiedatum: 08-12-2017
SEAT bouwt de snelste versie van de Leon in een beperkte oplage. Deze Cupra R heeft de twee liter TSI-benzinemotor uit de gewone Cupra, maar hier heeft hij een vermogen van 300 pk. Standaard heeft hij onder meer kuipstoelen van leder en alcantara en adaptieve cruise control.

Renault Symbioz

Publicatiedatum: 08-12-2017
Renault presenteert de eerder getoonde Symbioz concept in een rijdende versie. Het laat zien hoe een autonoom rijdende Renault er over vijf jaar uit kan gaan zien. De auto heeft een gestrekte lijn die mede mogelijk werd doordat de elektromotoren bij de wielen zijn gesitueerd.

Jaguar I-Pace

Publicatiedatum: 07-12-2017
Jaguar presenteert de elektrische uitvoering van de E-Pace met de naam I-Pace. De auto moet nog onthuld worden, maar de kans is groot dat hij begin volgend jaar op de Detroit Motor Show staat. De I-Pace is in grote lijnen hetzelfde als de E-Pace. Uit praktijktests van geselecteerde consumenten blijkt dat een actieradius van 360 kilometer mogelijk is

Dacia Duster

Publicatiedatum: 06-12-2017
Dacia presenteert de nieuwe suv Duster en geeft de prijzen voor de Nederlandse markt vrij. Hij is leverbaar vanaf 19.280 euro voor de Essential TCe 125 met de driecilinder benzinemotor. Voorlopig is dat de enige krachtbron in de Duster. Hij heeft voorwielaandrijving, maar is ook als 4x4 beschikbaar voor een meerprijs van 3.000 euro.

BMW i3

Publicatiedatum: 06-12-2017
BMW heeft dit jaar haar elektrische modellen gefacelift, maar dat is klein nieuws vergeleken met wat er op stapel staat. Binnen enkele jaren zal BMW een uitgebreid programma met elektrische aandrijving hebben. Hoe dat er uit gaat zien is nog onbekend, maar heeft nu al de letters i en ix in combinatie met de getallen een tot en met negen vast laten leggen.

Morgan Aero 8

Publicatiedatum: 05-12-2017
Morgan maakt een eind aan de productie van de Aero 8 en leidt hem uit met de GT. Er worden slechts acht exemplaren gebouwd, waarvan een in Nederland is verkocht. De GT heeft een lagere luchtweerstand door met de hand gemaakte carrosserie-onderdelen, zoals de spoilers.
Index onderwerpen
Tesla Roadster
BMW elektrische modellen
Volkswagen Golf Sportsvan
Opel Grandland X
SEAT Cupra R
Renault Symbioz
Jaguar I-Pace
Dacia Duster
BMW i3
Morgan Aero 8
Bron: AutoDisk