Porsche 911 2.2e Targa Matching Numbers And Colours, Stunning Car!

Afstand: ... km.
Postcode (NL)
Gallery Aaldering
Arnhemsestraat 47
6971 AP Brummen
Gelderland (NL)
Tel. 0575-564055
Fax. 0575-564767
Website
Loading...
Print
Specificaties
Prijs  € 139.950,00
Merk  Porsche
Model  911
Type  2.2e Targa Matching Numbers And Colours, Stunning Car!
Bouwjaar  1970
Km.  65.403 km.
Carrosserie  Stadscombi
Brandstof  Benzine
Transmissie  Handgeschakeld
Kleur  Groen
Deuren  2
Gewicht  1.075 kg.
Motorinhoud  2.341 cc.
 
Opmerkingen
Het betreft hier een prachtige Porsche 911 2.2E Targa uit 1970. De auto is recentelijk volledig gerestaureerd en gereviseerd. Daarnaast betreft het hier een matching numbers en matching colours exemplaar. De 911 Targa blijft een iconisch model dat met niets in het automobiele landschap is te vergelijken. De 2.2 liter grote zes-cilinder boxer levert 155 pk en is voorzien van brandstofinjectie.

De carrosserie is recentelijk opnieuw gespoten in haar originele kleur "Conda Grun". Het staat de auto fantastisch en doet eigenlijk direct met weemoed denken aan ver vervlogen tijden dat men nog wel eens een spannende kleur op een auto bestelde. U valt in ieder geval wel op in de grijze massa die 's-lands wegen thans vullen. De auto staat op de karakteristieke Fuchs velgen die onlosmakelijk met de Porsche 911 zijn verbonden. Het zal dan ook lastig zijn een wiel te vinden dat dit type Porsche beter staat. De velgen zijn natuurlijk voorzien van goede banden in de correcte maten. Tijdens de spuitwerkzaamheden is de carrosserie helemaal opnieuw strak gemaakt. Het plaatwerk is dan ook prachtig strak en is voorzien van correcte passingen. De sierlijsten en lampen zijn allemaal origineel Porsche en verkeren alleen in goede staat. Het uitneembare Targa dak verkeert eveneens in zeer goede staat en sluit overal aan.

Het interieur is al eens volledig opnieuw bekleed en ziet er nog steeds prachtig uit. Zoals het in een échte sportauto betaamt is de Porsche voorzien van goed zittende kuipstoelen die goed op uw lichaam aansluiten en er bovendien prachtig uitzien. De stoelen zijn bekleed met stof dat met warm weer fors comfortabeler is dan het veelal gemonteerde vinyl. Deze Porsche is verder voorzien van een achterbankje. Daarnaast hebben de achter passagiers de beschikking over eigen veiligheidsgordels. Het dashboard is typisch voor Porsche, het lijkt te hangen aan de voorruit en geeft een ruimtelijk gevoel. Verder valt het "dogleg" versnellingsbakpatroon op en de grote, centraal geplaatste toerenteller. Tot slot is er een originele Porsche Radio gemonteerd. Aan alles is te zien dat dit een liefhebbersauto van het zuiverste water is. De bekleding blijft niet zo fraai als de auto in weer en wind wordt gestald. Tot slot zijn de grijze tapijten allen in zeer goede staat en sluiten zijn prachtig aan.

De techniek bestaat uit de geliefde 2.2 liter boxer zes cilinder motor die 155 pk levert. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen en stelt de 911 zelfs vandaag de dag nog tot aansprekende prestaties in staat, niet voor een auto uit 1972 maar voor alle auto's. De 911 Targa weegt slechts 1.050 kilo en is dus nog altijd een snelle auto met een pk/gewichtsverdeling van zo'n 150 pk per ton. Daarnaast is het rijgedrag van een oude 911 met niets te vergelijken. Omdat de motor achter de achterwielen ligt bent u genoodzaakt niet al te hard een bocht in te gaan. Het voordeel van de motor op deze positie is dat u al vroeg vol op het gas kunt en de achterkant goed tegen het asfalt wordt gedrukt. De tractie is dan ongekend en maakt het rijden in een oude 911 tot een genot voor iedereen die plezier haalt uit het perfect rijden van bochten.

Tot slot is de auto prachtig gedocumenteerd. De originele aankoop bon is aanwezig evenals alle facturen van de revisie, spuitwerkzaamheden en overig onderhoud. Kortom niet alleen een prachtig exemplaar om te zien maar ook een fantastische auto om mee te gaan rijden.
Meer informatie
Algemene informatie
Modelreeks: jul 1973 - jul 1974
Kenteken: PO-09-02

Technische informatie
Vermogen: 121 kW (165 PK)
Aantal cilinders: 6
Aandrijving: Achterwielaandrijving

Interieur
Interieur: Zwart, Stof

Milieu
Emissieklasse: Euro 0

Historie
Aantal eigenaren: 3

Financiële informatie
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Laatst bekeken