Saab 900 Coupé 2.0 Turbo

Afstand: ... km.
Postcode (NL)
Magalimoto
Schinkeldijkje 10 Unit 16
1432 CE Aalsmeer
Noord-Holland (NL)
Tel. 0646581384
Website
Print
Specificaties
Prijs  € 16.950,00
Merk  Saab
Model  900
Type  Coupé 2.0 Turbo
Bouwjaar  1992
Km.  263.046 km.
Carrosserie  Coupe
Brandstof  Benzine
Transmissie  Handgeschakeld
Kleur  Zwart
Kleurtoel.  Black 170
Deuren  2
Gewicht  1.210 kg.
Motorinhoud  1.985 cc.
Opties
ABS, Achterbank neerklapbaar, Airbag(s) voor, Centrale vergrendeling, Cruise control, Deelbare achterbank, Elektrische ramen, Lederen bekleding, Lichtmetalen velgen, Onderhoudsboekje(s) aanwezig, Radio/CD, Schuifdak, Stuurbekrachtiging, Warmtewerend glas
 
Opmerkingen
Mooie Saab 900 classic, erg goed onderhouden en bijna helemaal in de originele lak. Zwart met schuifdak, wat wil je nog meer!

Saab 900 Classic Aero Coupé 2.0 Turbo | Hist. | 1992
Merk: SaabModel: 900 CoupéTellerstand: 263046 KMCarrosserievorm: CoupéAantal deuren: 2Brandstofsoort: BenzineBouwjaar: 1992Transmissie: Handgeschakeld 5 bakKleur: zwartKleurnaam: Black 170Bekleding: LederKleur interieur: antracietInterieurnaam: Buffalo GreyMotorinhoud: 1985 ccAantal cilinders: 4Vermogen: 103 kW / 140pkLedig gewicht: 1210 kgAantal zitplaatsen: 5BTW/Marge: Marge, de BTW is niet aftrekbaarAantal sleutels: 3Onderhoudshistorie aanwezig: Ja
ComfortCruise controlExterieurBuitenspiegels elektrisch verstelbaarCentrale vergrendelingElektrisch schuifdakGetint glasKoplampreinigingLichtmetalen velgenInfotainmentRadio CD spelerInterieurAchterbank in delen neerklapbaar.Elektrische ramen voorLederen bekledingStuurbekrachtigingOverigeAnti Blokkeer SysteemBestuurdersairbag
Een complete Saab 900 Classic kom je nauwelijks tegen. Vaak hebben de Zweedse wagens de tand des tijds net niet goed doorstaan, hebben ze net een verkeerde eigenaar gehad, of zijn bepaalde reparaties slecht uitgevoerd. Maar heel soms kom je een exemplaar tegen zoals deze. 3 eigenaren, volledige onderhoudshistorie en in een geweldige specificatie.

Diep zwarte lak, een Aero-kit in goede staat, een hemel die niet hangt en een prachtig dashboard zonder scheuren. Zonder scheuren ja, iets wat bijna niet meer te vinden is. De zwarte lak is nagenoeg helemaal origineel, slechts de motorkap en de kofferklep zijn een keer gespoten. Beide flanken zijn nog in de originele lak en dus kunnen we vaststellen dat er nog nooit aan de wielkast randen is gewerkt. Een unicum en heel erg fijn. Menig Saab liefhebber weet dat wanneer je nieuwe stukken gaat lassen, je het nooit zo mooi krijgt als hoe ze van de band kwamen rollen. De wielkastranden zijn dan ook helemaal vrij van roest, net als de bodem en bij het reservewiel. Perfect.
Uiteraard heeft de wagen hier en daar een heel licht krasje en wat steenslag, concoursstaat haalt hij niet.

Het interieur is een van de prettigste Saab cabines waar ik ooit in heb gezeten. Zoals vermeld een piekfijn dashboard, een diep zwarte facia die nog netjes op zijn plek zit en geen slijtage op knopjes. Recent nog een nieuwe antenne gemonteerd dus het is, dit kan ik uit eigen ervaring vertellen, mogelijk om met Radio 4 aan en 180km/h over de Autobahn te vliegen. We zullen het een fatsoenlijke proefrit noemen. Alle elektrische functies werken perfect, het schuifdak sluit naadloos aan en ook de hemelstof hiervan is nog in mooie staat. 
De leren stoelen zitten als gegoten, zelfs met de ervaring die de Saab inmiddels heeft. Onderaan de wang van de rugleuning van de bestuurdersstoel zit een kleine slijtageplek in het leer, het benoemen waard. Echter past een beetje karakter wel bij de auto, in onze ogen niet storend. 

Een 900 LPT rijdt zo heerlijk soepel, er is bijna niks beters voor dagelijks vervoer dan deze auto. 
Mechanisch is de wagen ongeveer 10 jaar en 36.000 kilometer, onderhanden genomen (facturen aanwezig). Hierbij is de kop er vanaf geweest en is deze gevlakt, pakkingen vervangen etc.. Uiteraard zijn alle andere servicebeurten na te lezen in de onderhoudshistorie. Ergens in zijn leven was de eigenaar toe aan net dat beetje extra vermogen. Wat menig Saab rijder deed/doet is het volledig ombouwen van een LPT naar een FPT, echter verlies je (naar onze mening) dan een berg souplesse dat juist bij de LPT hoort. Dus destijds heeft de eigenaar ervoor gekozen om alleen een intercooler in te laten bouwen, voor net dat extra beetje power. Wij schatten de 900 nu op ongeveer 150pk, in vergelijking met een FPT is de vermogenscurve net wat eerder op zijn hoogste punt, maar bouwt ook sneller af.

De foto's spreken verder voor zich, als u een mooie Saab 900 zoekt met geen roest en en volledige onderhoudshistorie, dan is dit een vooraanstaande kandidaat. Een proefrit is op afspraak mogelijk en mocht u meer informatie behoeven dan staan wij u graag te woord. Tot die tijd kunt u genieten van de foto's.

Voor meer informatie, neem even contact met ons op. Dit kan via een belletje, whatsapp of een mailtje. Aarzel niet! 

Uitgebreidere fotorapportage te vinden op de website! 

Inruil altijd bespreekbaar, stuur wat gegevens van je auto met een foto en we komen bij je terug.

Inkoop/verkoop
Heb je zelf een oldtimer, klassieker of youngtimer te koop? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij zijn altijd op zoek naar mooie auto's voor in de collectie.
Wij werken ook met consignatie verkoop, vraag naar de mogelijkheden

Aflevering van uw nieuwe auto!

Wij hebben vertrouwen in de auto's die wij leveren, mocht er onverhoopt iets mis zijn na levering zijn wij altijd bereikbaar om in oplossingen te denken.

Garantie van 3 maanden op de aandrijflijn is standaard op auto's uit voorraad. 

- Auto's worden standaard geleverd met minimaal 6 maanden APK, zoniet ontvangt u gratis een nieuwe APK bij aflevering.
- Auto's worden standaard gecontroleerd op vloeistoffen, indien nodig bijgevuld. 
- Auto's worden standaard 1 staps gepolijst en met een wax coating de weg op gestuurd.
- Het interieur wordt standaard gereinigd 

Extra's

- Eventueel kan er een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd voor aflevering, vraag naar de mogelijkheden.
- Eventueel kunnen er aanvullende schoonmaakdiensten worden verleend, vraag naar de mogelijkheden. Denk aan stoomreiniging, tapijtreiniging, ozon behandeling.

Check ook onze andere advertenties! Voor update's over nieuwe voorraad kan je ons volgen op Instagram @magalimoto.eu

Magalimoto
Schinkeldijkje 10 Unit 16
1432CE Aalsmeer
0646581384
info@magalimoto.com

www.magalimoto.com

We hebben ons uiterste best gedaan om alle informatie in deze advertentie correct weer te geven. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan de verstrekte informatie in de advertentie. Vertrouw niet alleen op deze informatie maar controleert u altijd zelf de zaken welke voor u belangrijk zijn en uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Neem contact op met de verkoper voor uw aanvullende vragen.

Laatst bekeken