Nieuws

413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423
Aantal pagina's: 8243

Hyundai Matrix

Publicatiedatum: 14-03-2008
De Hyundai Matrix is een door Pininfarina ontworpen kleine ruimteauto, die nu een facelift heeft ondergaan en hem er niet echt op vooruit brengt. De eigenzinnig gelijnde auto had een opmerkelijke knik aan de zijkant, die optisch is weggewerkt, waarmee hij zijn eigenzinnige uiterlijk verloren heeft. In het interieur is nieuwe grijze bekleding aangebracht en tegen meerprijs is die in rood of blauw leverbaar.

Alfa Romeo Mi.To

Publicatiedatum: 14-03-2008
De naam van de kleine Alfa zou Junior worden en dat had het was ons betreft kunnen blijven, want hij blijkt nu een moeilijke naam te krijgen. De naam is Mi.To., waarbij je je afdraagt, willen ze dat je hem ook wil, want het laat zich uitspreken als me too. Of verwijst het naar concurrent Mini, waar Alfa zijn pijlen op richt? Of is het een verwijzing naar de steden waar moederbedrijf en Alfa zelf een zetel hebben (Torino en Milano)? Dat blijkt het geval te zijn en is op zijn minst opmerkelijk, het zou een beetje zijn alsof Audi zijn nieuwe instapper Volksaudi zou gaan noemen. Hij is in ieder geval zon 4 meter lang en is op de Fiat Punto gebaseerd.

Alfa Romeo carrossier Bertone failliet?

Publicatiedatum: 14-03-2008
Het gaat op zich goed met de bijzondere auto, want er zijn meer fraaie en dure autos in het straatbeeld te zien dan we kunnen herinneren. De cabrios en exoten vliegen je om de oren, maar met name die eersten worden steeds meer inhouse gebouwd. De koetswerkbouwers bevinden zich in zwaar weer, wat ook bleek op de Autosalon van Genève, waar wegens financiele problemen voor het eerst sinds een halve eeuw geen stand van Bertone aanwezig was. Toch liet men in de buurt de BAT 11 zien, die wellicht het laatste kunststukje van de bijna een eeuw oude carrossier, bekend van onder meer fraaie ontwerpen voor Alfa Romeo, zal blijken te zijn.

Peugeot 307 CC Palm Beach

Publicatiedatum: 12-03-2008
Het is nog niet eerder voorgekomen dat Peugeot van drie series modellen in haar programma heeft. De 206 is er wegens succes nog en de 308 is net gepresenteerd. De modellen van de 07-reeks worden langzaam vervangen, met als eerste de 307, die er nog als CC is en tijdelijk als Palm Beach wordt geleverd. Hij heeft standaard leder, navigatiesysteem en 17 inch lichtmetalen velgen en is gebaseerd op de CC 2.0 16v met 143 pk.

Audi A5 1.8 TFSI

Publicatiedatum: 12-03-2008
De Audi A5 met de nieuwe 1.8 TFSI-benzinemotor is leverbaar vanaf 40.530 euro inclusief BTW en BPM en 44.430 euro voor de Pro Line. De laatste heeft een pakket met onder meer comfort- airconditioning, Audi-parking system achter, een TNO/SCM-goedgekeurd diefstalalarm en een lederen multifunctioneel driespaaks sportstuur.

Volkswagen Golf TDI Hybrid

Publicatiedatum: 11-03-2008
Volkswagen showt op de Autoshow van Genève een hybride concept op basis van de Golf. Deze TDI Hybrid heeft zowel een diesel- als een elektromotor in combinatie met de nieuwe automatische zeventraps-DSG versnellingsbak. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 89 g/km en het gemiddeld verbruik is bijna 1 op 33.

Porsche lijft Volkswagen in

Publicatiedatum: 11-03-2008
Porsche is bij het grote publiek bekend van de sportautos en suvs, maar is op veel andere terreinen actief, zoals de import van VWs in bepaalde landen. Nu krijgt men zelfs een meerderheidsbelang in Volkswagen, nadat de Raad van Toezicht van Porsche Automobil Holding SE groen licht heeft gegeven. Er zal echter geen fusie komen tussen de twee al decennialang bevriende ondernemingen.

Dacia Sandero

Publicatiedatum: 05-03-2008
De Renault Sandero was al langer bekend in Zuid-Amerika, maar nu wordt de auto ook in Europa voorgesteld als Dacia Sandero. Het is een vijfdeurs hatchback met een aangename koets die een stuk minder grof overkomt dan de Logan. De Sandero wordt geleverd met twee 1,4 liter benzinemotoren met 75 en 90 pk, die in verschillende Renaults beschikbaar zijn. Hij lijkt groter dan zijn lengte van net 4 meter doet vermoeden, waarmee hij een concurrent van onder meer Fiat Punto en Renault Clio is.

BMW M3 Cabrio

Publicatiedatum: 02-03-2008
De prijzen van de nieuwe BMW M3 Cabrio zijn bekend, nog voor de voorstelling ervan op de autoshow van Geneve. De instapprijs is 116.740 euro en in combinatie met de nieuwe zeventraps M Dual Clutch Transmission (M DCT) kost de M3 Cabrio 120.130 euro. De auto heeft een V8 met 420 pk en standaard onder meer lederen bekleding en elektrisch bedienbare en verwarmbare sportstoelen.

Mercedes Vision GLK BlueTEC HYBRID

Publicatiedatum: 02-03-2008
Mercedes-Benz stelt de Vision GLK BlueTEC HYBRID voor, met welk studiemodel men de "TrueBlueSolutions"-strategie in het segment van compacte suvs laat zien. De auto voldoet aan strenge milieu-eisen door een combinatie van de nieuwe viercilinder BlueTEC-dieselmotor met een hybridemodule. Het maximum vermogen en koppel bedragen 224 pk respectievelijk 560 Nm. Het gemiddeld verbruik is 5,9 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot bedraagt 157 gram per km.
Index onderwerpen
Hyundai Matrix
Alfa Romeo Mi.To
Alfa Romeo carrossier Bertone failliet?
Peugeot 307 CC Palm Beach
Audi A5 1.8 TFSI
Volkswagen Golf TDI Hybrid
Porsche lijft Volkswagen in
Dacia Sandero
BMW M3 Cabrio
Mercedes Vision GLK BlueTEC HYBRID
Bron: AutoDisk