Nieuws

416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426
Aantal pagina's: 8243

Lancia Delta

Publicatiedatum: 12-02-2008
De wederopstanding van Lancia in met name Europa buiten Italie moet gebeuren met de nieuwe Delta, die op Autosalon van Genève in 2008 debuteert. Net als met de vorige twee Deltas heeft hij een eigen koetswerk op basis van techniek van Fiat en is hij gepositioneerd in het premiumsegment. De oude Deltas hadden nog niet veel concurrentie, maar Inmiddels hebben de belangrijke Duitse merken een stevige positie verworven met de A3 en 1-serie.

Mercedes Vision GLK Freeside

Publicatiedatum: 08-02-2008
Met de nieuwe neus van de SL van Mercedes zijn we niet zo blij en ook deze Vision GLK Freeside heeft weer een veel te grof gelijnde voorzijde. Het is te hopen dat de definitieve versie een ingetogener en meer harmonieus front krijgt, want het is de voorbode van de nieuwe kleine terreinauto, wat de naam al zegt. K staat namelijk net als bij de SLK voor Kompakt. Het wordt een echte suv, die goede off-road-eigenschappen combineert met een uitstekend weggedrag op normale wegen.

Mercedes SL-klasse

Publicatiedatum: 08-02-2008
Mercedes heeft ontwerpers die ons meestal bijzonder fraaie autos brengen en het is daarom opmerkelijk dat de fraaie SL roadster een nieuwe neus krijgt, die deze geweldige auto te kort doet. Technisch en motorisch blijft het natuurlijk een topprodukt met weer wat verbeteringen, zoals de zescilinder in het instapmodel SL 280, die onder de SL 350 komt. De modellen erboven zijn de SL 500 met een V8 en SL 600 met de V12. De laatste heeft twee turbocompressoren en een vermogen van 517 pk. Het verbruik is iets gunstiger en het Dynamic Steering-systeem is als optie leverbaar.

Opel Meriva Concept

Publicatiedatum: 06-02-2008
Met de komst in juli van de nieuwe insignia als opvolger van de Vectra is de Meriva de oudste Opel en met deze Concept laat het Duitse merk op de autosalon van Genève in maart zien hoe het nieuwe model er ongeveer uit gaat zien. Het design kenmerkt zich door de dikke wigvormige lijn, die we al kennen van de Astra GTC Coupé en de Flextreme concept cars.

Renault Twingo Sport

Publicatiedatum: 03-02-2008
Op de Autoshow van Genève in maart wordt de Twingo Sport gepresenteerd. die met de Clio en Mégane het sportieve trio van Renault Sport volmaakt. Hij heeft een 1,6 liter benzinemotor met een vermogen van 133 pk. De wat saaie lijnen van de gewone Twingo zijn bij deze auto mooi weggewerkt met bredere voor- en achterschermen, sideskirts en een aerodynamische spoiler.

Honda succes in 2007

Publicatiedatum: 03-02-2008
Na jaren van slechte resultaten boekt Honda weer succes met verkoopgroei in Nederland. De gouden jaren tachtig zijn nog lang niet terug, toen meer dan 10.000 exemplaren normaal was, maar met 5.826 nieuwe Hondas in 2007 is een stijging van bijna een kwart gerealiseerd. Met name de Civic en CR-V zijn populair en met de komst van een nieuwe Accord kan het succes bestendigd worden.

Opel Astra GTC

Publicatiedatum: 03-02-2008
De Astra GTC is al een aantal jaren oud, maar in China is hij nu verkozen tot "Meest stijlvolle auto". De onderscheiding is uitgereikt door het Chinese handelscentrum voor geïmporteerde autos en Sina.com, het grootste infotainmentportal in het Chinees. Naast de Astra GTC, die sinds kort leverbaar is in China, levert Opel de Astra vijfdeurs en TwinTop, de Zafira en de Vectra. Opel verkocht vorig jaar 3.700 auto’s in China, zodat er nog wel enige groei nodig is om een redelijke positie te verwerven..

Hyundai business editions

Publicatiedatum: 01-02-2008
Hyundai heeft weer aantrekkelijke business editions: de Tucson en Santa Fe. Ze hebben traditiegetrouwe een rijkere uitrusting voor een aantrekkelijke prijs. Zo hebben ze onder meer een volledig geïntegreerd navigatiesysteem, lichtmetalen velgen en parkeersensoren standaard. De vanaf-prijzen bedragen Eur. 25.395 respectievelijk Eur. 36.895.

Audi TTS

Publicatiedatum: 01-02-2008
De TTS is het topmodel van Audis kleine sportauto en is voorzien van de twee liter TFSI-motor met 272 pk, waarmee een acceleratie van van 0 naar 100 km/h in 5,2 seconden mogelijk is.. De auto, die er als Coupé en Roadster is, heeft een zestraps handgeschakelde versnellingsbak en een optionele S tronic transmissie met dubbele koppeling.

Saab 9-4X BioPower Concept

Publicatiedatum: 30-01-2008
Met de 9-4X BioPower Concept laat Saab zien dat ze meer kan dan simpelweg een niet al te fraaie suv uit de VS van een eigen badge te voorzien, wat met de 9-7X het geval was. De op de autoshow in Detroit gepresenteerde crossover heeft een fraai design in combinatie met BioPower-motortechnologie en vierwielaandrijving. De benodigde brandstof is E85, wat voor het percentage bio-ethanol staat.
Index onderwerpen
Lancia Delta
Mercedes Vision GLK Freeside
Mercedes SL-klasse
Opel Meriva Concept
Renault Twingo Sport
Honda succes in 2007
Opel Astra GTC
Hyundai business editions
Audi TTS
Saab 9-4X BioPower Concept
Bron: AutoDisk